Vineri, 14 August 2020
Vineri, 10 Octombrie 2014 03:00

Federaţia Maghiară de Fotbal îşi avertizează suporterii: E un meci, nu un război”

Peste 3000 de suporterii maghiari vor fi prezenti sâmbătă 11 octombrie pe Arena Naţională, la meciul dintre România şi Ungaria. Federaţia maghiară cere suporterilor să evite orice fel de confruntare, cum aceştia sunt recidivişti pot aduce sancțiuni drastice ale UEFA asupra Ungariei.

„Este foarte important ca toți fanii maghiari să citească ghidul de călătorie la București și să țină cont în fiecare moment de interesele naționale ale Ungariei”, a anunțat Federația Maghiară.

Într-un comunicat al Federației de la Budapesta, suporterii sunt rugaţi, ca odată ajunşi în Bucureşti să respecte rutele recomandate de Poliția Română pentru deplasarea spre și dinspre stadion.

Suporterii unguri vor ajunge cu 2 trenuri speciale. Acestea au trasee total diferite: unul va intra în România pe la Nădlac, iar celălalt pe la Borș. Datorită evenimentelor din anul trecut, cele două garnituri nu vor mai ajunge în Gara de Nord, ci la Gara Băneasa, de unde vor fi escortați de poliția română și poliția maghiară - care va însoți pe toată durata călătoriei delegația fanilor unguri -, cu autocarele, până la fan zone-ul de la stadion.

Totodată federaţia maghiară face apel la suporteri, să evite pe cât posibil orice fel de incident deoarece "are loc un eveniment sportiv, nu un război, la București”, ”Orice manifestare - de natură politică sau de ură de rasă, pot aduce sancționarea echipei naționale. Fanii sunt rugați să încurajeze echipa și nu să pună în pericol obiectivele Ungariei. În caz de recidivă, putem fi sancționați prin închiderea stadionului, pierderea de puncte sau chiar excluderea din competiție”, se mai arată în comunicatul Federației Maghiare.