Duminică, 09 August 2020
Duminică, 09 Octombrie 2016 15:10

Nico Rosberg, liderul clasamentului general, a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei

Mercedes a devenit campioană mondială la constructori pentru a treia oară consecutiv, deși mai sunt patru etape până la finalului sezonului.

În clasamentul piloţilor, avansul lui Rosberg faţă de Hamilton este de 33 de puncte.

Nico Rosberg, pilotul echipei Mercedes și liderul clasamentului general, a luat startul din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei.

Nico Rosberg a fost cel mai rapid şi în sesiunea de antrenamente, reuşind acelaşi lucru şi în calificările oficiale pentru Marele Premiu a Japoniei, de la Suzuka. După ce a profitat de abandonul coechipierului Lewis Hamilton în Marele Premiu al Malaeziei din urmă cu o săptămână, pilotul german a reuşit să-l depăşească pe britanic şi în Japonia, cu doar 13 miimi de secunde, în ultimul tur.

Hamiton a fost primul în Q2, însă a pierdut avantajul creat în ultima porţiune a calificărilor, în Q3, când Rosberg a fost mai rapid. În spatele celor doi piloţi de la Mercedes, s-au clasat Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, urmaţi de Max Verstappen şi Daniel Ricciardo, câştigătorul din Malaezia.

Sebastian Vettel va lua startul de pe locul 7, fiind penalizat cu trei poziţii după incidentul de la start cu Nico Rosberg, din urmă cu o săptămână. Astfel, de penalizarea pilotului german, vor profita Verstappen şi Ricciardo, dar şi Sergio Perez, de la Force India

dolcesport.ro