Joi, 28 Mai 2020
Marți, 04 Octombrie 2016 11:06

Senzațional!!! / Primele măsuri luate de Comisia Centrală a Arbitrilor!

Greșelile de arbitraj din ultimele partide,au creat un val de nemulțumire în rândul echipelor din Liga 1.La două zile distanță,a apărut și o primăreacție din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.Astfel,în cadrul ședinței de luni,03 octombrie,forul care conduce arbitrajul din România a luat primele măsuri.Nu,nu este vorba despre sancționarea arbitrilor de la partidele FC Botoșani - Dinamo,FC Voluntari -  FCS București sau FCS București - CSU Craiova,este vorba despre ligile inferioare.Forul a început cu cei din eșaloanele inferioare și a luat deja primele măsuri: i-a suspendat pentru nu mai puțin de 6 luni pe Rareş Moca (Cluj-Napoca), Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Dănuţ Vasile Costea (Satu Mare), care au oficiat la meciul de pomină dintre ACS Fotbal Comuna Recea și CF Metalurgistul Cugir 1939, din turul 3 al Cupei României.

Comuna Recea a câștigat pe teren cu 9-0, dar a pierdut calificarea la masa verde, pentru că a făcut și a 4-a schimbare, la îndemnul brigăzii de arbitri. A patra schimbare era permisă în sezonul trecut în primele tururi ale Cupei României, dar regula a fost scoasă, în actuala stagiune.

Comunicatul Comisiei Centrale a Arbitrilor
"Având în vedere performanțele arbitrilor și arbitrilor asistenți din ultimele etape, Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit următoarele:
Arbitrii și arbitrii asistenți care nu au aplicat în mod corect Legile Jocului și nu au urmat recomandările CCA să nu fie delegați.
Să invite toți arbitrii și arbitrii asistenți de Liga I la o ședință în care se va analiza performanța acestora în acest sezon (întâlnirea va avea loc pe 10 și 11 octombrie).
Comisia Centrală a Arbitrilor va delega și va susține toți arbitrii care au o performanță în linie cu recomandările și așteptările stabilite de CCA și UEFA.
Comisia Centrală a Arbitrilor urmărește și analizează permanent performanțele arbitrilor, iar în pauza de iarnă va decide asupra componenței listei ce va oficia în Liga I pe parcursul părții a doua a campionatului.
În ceea ce privește arbitrii delegați la jocul de Cupa României, faza a 3-a, dintre ACS Comuna Recea și CF Metalurgistul Cugir, CCA a decis ca aceștia să nu fie delegați la niciun joc organizat de FRF în următoarele 6 luni".

foto:captura digisport.ro