Joi, 28 Mai 2020
Miercuri, 07 Septembrie 2016 09:14

Șanse minime de calificare la Campionatul European U21 / Danemarca - România 3-1

Naţionala de tineret a României şi-a diminuat şansele de calificare la Campionatul European din Polonia, de anul viitor, după ce a pierdut la Aalborg în faţa Danemarcei, scor 3-1.

Gazdele au deschis scorul în minutul 10 prin Sisto, cu un şut din interiorul careului. În minutul 35 Nedelcearu a faultat în careu sub ochii arbitrului, iar Ingvartsen a majorat diferenţa, din penalty. Până la pauză a fost 3-0, Ingvartsen a semnat dubla după ce a profitat de o ieşire greşită a lui Cojocaru.

În partea secundă, echipa lui Cristi Dulca a rămas în inferioritate. Alex Ioniţă a văzut direct cartonaşul roşu, după un fault asupra lui Sisto. România a marcat golul de onoare prin fundaşul Botoşaniului, George Miron, în minutul 69, în urma unei lovituri libere executate de Răzvan Marin.

Scorul putea lua proporţii dacă Miron nu ar fi intervenit salvator, pe linia porţii. Danemarca - România s-a terminat 3-1, iar nordicii sunt deja calificaţi în timp ce tricolorii sunt la mâna rezultatelor pentru locul secund, care poate asigura un loc de baraj.

Danemarca U21 (4-4-2): Hojbjerg – Holst, Maxso, Banggaard, Blabjerg - Nielsen, Christensen, Norgaard, Sisto - Andersen, Ingvartsen

Antrenor: N. Frederiksen

Rezerve: Hagelskjaer, Pedersen, Duelund, Uhre, Nissen, Gregor, Zohore

România U21 (4-2-3-1): Cojocaru – Hodorogea, Țîru, Miron, Olteanu – Nedelcearu, Popescu – Păun, Ioniță II, Bumba – Tudorie

Antrenor: Cristi Dulca

Rezerve: Brănescu, Cristea, Boldor, Rotariu, Marin, Popa, Calcan