Sâmbătă, 08 August 2020
Luni, 04 Iulie 2016 17:18

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon după ce a trecut în trei seturi de Madison Keys, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Românca (5 WTA) se va duela în sferturile de finală cu Angelique Kerber, locul 4 WTA, care a trecut de Miskai Doi, locul 49 WTA, scor 6-3, 6-1.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 4-4, când Halep a făcut break. Simona a servit pentru set, dar Keys a făcut break. Halep a trecut din nou în avantaj și a avut din nou meciul în mână. Americanca a făcut alt break și a trimis meciul în tie-break. Keys a jucat mai bine și a fost mai sigură în tie-break, reușind să îl câștige la 5.

Setul doi a început cu un break făcut de Keys. Americanca a făcut 2-0, dar Halep a revenit și a stabilit egalitatea. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 5-4. Halep a profitat de mai multe erori nerforțate ale americancei și făcut break-ul, câștigând setul.

Simona a avut șansa să-și mărească avantajul în setul decisiv când conducea cu 1-0, dar a ratat mingea de break de care a dispus. Românca a reușit totuși break-ul la scorul de 3-2, acela fiind momentul în care s-a desprins.

sursa: gsp.ro