Vineri, 20 Septembrie 2019
Sâmbătă, 04 Iunie 2016 09:07

Antrenament cu public înainte de Euro! / România - Georgia 5-1

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Georgiei cu scorul de 5-1 (2-0), vineri seara pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultima repetiţie înaintea participării la EURO 2016.

În fața a 27.934 de spectatori, tricolorii au întâmpinat o rezistenţă palidă din partea Georgiei, care a pus serios umărul la acest succes categoric, conturat prin golurile marcate de Adrian Popa (2), Aleksandr Amisulaşvili (3, autogol), Nicolae Stanciu (48), Gabriel Torje (80), Claudiu Keşeru (86), respectiv Cosmin Moţi (67, autogol).

Practic meciul a început de la 2-0 pentru echipa României: Adrian Popa a profitat de o eroare a lui Laşa Dvali şi a deschis scorul în minutul 2, după care Aleksandr Amisulaşvili a avut o intervenţie nefericită la centrarea lui Raţ şi şi-a trimis mingea în proprie poartă (3).

Tricolorii au continuat să asalteze poarta lui Kvashvadze, dar acesta a fost la post la şutul lui Stanciu (12).

România a fost aproape de gol în minutele 12 şi 18, dar Bogdan Stancu şi Adi Popa au trimis mingea în bară.

Georgia a încercat să iasă mai mult la joc şi şi-a creat o bună situaţie de a reduce din diferenţă: Kverkvelia a reluat cu capul în urma unui corner (26), dar Tătăruşanu a respins inspirat de la vinclu. Oaspeţii au mai avut o oportunitate notabilă în prima repriză, Qazaişvili (31) nu a reuşit să îl învingă pe Tătăruşanu cu un şut din afara careului.

România a mai avut o şansă prin Andone (34), dar atacantul naţionalei a tras în plasa laterală din unghi.

Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a început excelent şi repriza a doua, Nicolae Stanciu marcând al treilea gol al partidei (48), după o pasă venită de la adversar.

Hoban a ratat o bună ocazie (55), şutul său din poziţie favorabilă trecând mult pe lângă poartă. Stanciu (58) a tras peste poartă din lovitură liberă, dar şi oaspeţii au avut o situaţie notabilă (61), însă şutul lui Mcedlidze s-a dus în plasa laterală.

Oaspeţii au reuşit să înscrie în cele din urmă în minutul 67, prin autogolul lui Cosmin Moţi, care a reluat în plasa propriei porţi o centrare venită de pe partea stângă a atacului georgian, presat fiind de Levan Mcedlidze.

Chipciu a ratat o mare ocazie de gol (76), şutând peste poartă din poziţie favorabilă. Ţiskaridze (76) a fost şi el aproape de gol, la poarta cealaltă, dar reluarea sa a fost imprecisă.

Al patrulea gol a fost marcat pe contraatac, Chipciu şi Torje evitând poziţia de ofsaid şi scăpând singuri cu portarul: primul a pasat, Torje marcând fără opoziţie (80).

Galopul de sănătate al tricolorilor a continuat, iar Claudiu Keşeru a marcat cu un şut de la distanţă (86), deviat de Aleksandr Amisulaşvili.

Kvilitaia a irosit o mare oportunitate de gol (90), fiind deposedat in extremis în careul mic. Ultima mare ocazie de gol a fost ratată de Chipciu (90+3), în situaţie de singur cu portarul.

Tricolorii au încheiat în forţă pregătirile pentru turneul final din Franţa, după două rezultate şi prestaţii mai puţin convingătoare, 1-1 cu RD Congo şi 3-4 cu Ucraina, ambele în stagiul din Italia.

Peste exact o săptămână, România va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Franţei, echipa gazdă (10 iunie, Stade de France, 22,00). România va mai întâlni în Grupa A echipele Elveţiei (15 iunie) şi Albaniei (19 iunie).

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 22. Cristian Săpunaru, 4. Cosmin Moţi, 21. Dragoş Grigore, 3. Răzvan Raţ (căpitan) - 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii - 20. Adi Popa, 10. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu - 14. Florin Andone.

Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr - 2. Alexandru Măţel, 6. Vlad Chiricheş, 7. Alex Chipciu, 9. Denis Alibec, 11. Gabi Torje, 13. Claudiu Keşeru, 15. Valerică Găman, 16. Steliano Filip, 17. Lucian Sânmărtean, 18. Andrei Prepeliţă.

Georgia: 12. Roin Kvashvadze - 3. Solomon Kverkvelia, 5. Aleksandr Amisulashvili (căpitan), 21. Lasha Dvali - 2. Ucea Lobjanidze, 7. Ghiorghi Aburjania, 4. Guram Kashia, 22. Ghiorghi Navalovski - 8. Valeri Qazaishvili, 10. Tornike Okriashvili - 9. Vladimer Dvalishvili.

Selecţioner: Vladimir Weiss.

Rezerve: 1. Nukri Revishvili, 13. Ghiorghi Makaridze - 15. Otar Kakabadze, 16. Zurab Tsiskaridze, 6. Nika Kvekveskiri, 18. Levan Kenia, 19. Aleksandr Kobahidze, 20. Jaba Jigauri, 17. Vahtang Ceanturishvili, 23. Levan Mcedlidze, 11. Ghiorghi Kvilitaia.


Digisport.ro