Miercuri, 03 Iunie 2020
Joi, 10 Septembrie 2015 10:57

F1: Red Bull pe mâna celor de la Ferrari

Echipa de Formula 1 Red Bull intenţionează să pună capăt colaborării cu Renault din cauza problemelor pe care le-a avut în acest sezon cu motoarele francezilor şi să opteze pentru Ferrari, după ce Mercedes a refuzat să le furnizeze austriecilor propulsoare, informează BBC.

Între Mercedes şi Red Bull nu există o relaţie foarte bună, iar producătorul german, care deţine în acest moment cel mai competitiv motor din Marele Circ, nu doreşte să întărească o rivală la titlul mondial.

"Ideea cu Mercedes este de domeniul trecutului. Ne concentrăm în altă parte", a declarat Helmut Marko, influent conducător al Red Bull, pentru Bild.

În aceste condiţii şi ţinând cont că al patrulea constructor de motoare din F1, Honda, are rezultate dezastruoase cu McLaren, pentru Red Bull nu mai rămâne decât varianta Ferrari.

Italienii nu se tem că ar întări o rivală şi sunt dispuşi să îi ofere motoare. "În teorie, ei au nume mari, cu Adrian Newey designer-şef, şi e uşor să te gândeşti că dacă le dai motorul ei vor construi un şasiu înfricoşător, cu care vor fi cu adevărat competitivi. Referindu-mă la echipa mea, iginerii şi specialiştii în aerodinamică îşi cunosc meseria. Din acest motiv, nu am o problemă, iar competiţie este frumoasă când ai un adversar puternic. Asta nu înseamnă că mâine dimineaţă le vom da motoarele noastre celor de la Red Bull şi Toro Rosso, dar nici nu vedem vreo problemă să oferim propulsoare oricărei alte echipe sau să fim speriaţi de competiţie înainte ca ea să înceapă. Acesta nu este spiritul a ceea ce reprezintă Ferrari. Noi ne luptăm cu toată lumea", a declarat Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei.

După 12 dintre cele 19 etape disputate în acest sezon, Red Bull, echipă cu mari resurse financiare, care a dominat Formula 1 între 2010 şi 2013, ocupă locul al patrulea în clasamentul constructorilor, după Mercedes, Ferrari şi Williams, ultima formaţie fiind motorizată tot de germani.

sursa: prosport.ro