Miercuri, 03 Iunie 2020
Luni, 10 August 2015 03:00

Medalii pentru canotajul românesc la Campionatele Mondiale de juniori de la Rio de Janeiro.

În perioada 5-8 august au avut loc în Brazilia, Campionatele Mondiale de juniori, la canotaj. La Rio de Janeiro, România a cucerit trei medalii: un medalie de aur şi două de argint.
Medalia de aur a fost cucerită de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, format din cvartetul românesc format din: Alexandru Matincă, Cosmin Păscări, Mihai Ianoş şi Ciprian Tudosă a terminat cursa cu timpul de 6:17,20, ajungând primii înaintea Marii Britanii şi Germaniei.
" A fost superb! Pe podium am cântat imnul şi-mi curgea lacrimile. În minte mi-au revenit imagini de la sutele de kilometri pe care i-am făcut în perioada de pregătire", a declarat, Ciprian Tudosă, pentru ziaruldepenet.ro.
Argintul a fost câştigat de echipajele de feminin (dublu vâsle) şi masculin (dublu rame fără cârmaci).
La feminin, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu campioanele mondiale de juniori (2013 şi 2014), au terminat pe cea de a 2 a poziţie (cu timpul de 7:38,65), fiind devansate de Germania (timp 7:32,58) şi urmate de Italia (timp 7:40,00).
La masculin (dublu rame fără cârmaci), Constantin Cristi Hîrgău şi Alexandru Chioseaua au fost la un pas de a cuceri medalia de aur, însă pe ultimii 500 de metri au fost devansaţi de Germania. Timpul înregistrat de echipajul "tricolor " a fost de 6:48,74, nemţii realizând un timp de 6:48,49.
La competiţia feminină de 8+1, România a ocupat după finală locul 4 (cu timpul de 6:45,68). Componenţa echipajului a fost următorul: Mădălina Hegheş, Amalia Bereş, Mădălina Gabriela Caşu, Roxana Părăşcanu, Andreea Budeanu, Anamaria Zaharia, Anca Elena Filip, Roxana Iuliana Anghel, Andreea Cristina Ştefan.
Astfel, România a terminat competiţia pe poziţia a 4 a în clasamentul general pe medalii, fiind în spatele Germaniei, Italiei şi Olandei.

foto: prosport.ro