Vineri, 05 Iunie 2020
Duminică, 26 Iulie 2015 03:00

Sebastian Vettel câștigător al marelui premiu al Ungariei

Sebastian Vettel, plecat de pe locul trei în Marele Premiu al Ungariei, a cîştigat cursa de azi.Vettel, cîştigătorul a patru titluri mondiale, a plecat de pe locul trei, dar imediat după start a trecut pe prima poziţie, după ce i-a depăşit pe piloţii Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. Aceasta a fost a doua victorie a lui Vettel din acest sezon, după cea din etapa a doua.

În spatele lui Vettel a venit colegul de la Ferrari, Kimi Raikkonen, iar neamţul a mers perfect pînă la final. Finalul a fost unul încins, după ce avansul pe care Vettel îl avea faţă de rivali s-a diminuat din cauza apariţiei Saftey Car-ului, în urma ieşirii în decor a lui Nico Hulkenberg.

Rosberg a profitat de restartul cursei şi de problemele lui Raikkonen şi l-a depăşit pe finlandez, care a abandonat ulterior. Rosberg s-a apropiat de Vettel, dar cu cinci tururi înainte a făcut pană şi a terminat pe locul 8.

Pe locul doi a venit Daniil Kvyat, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Daniel Ricciardo, ambii piloţi Red Bull.

Lewis Hamilton, cel care a plecat din pole position, a terminat cursa pe locul 6. Pilotul englez a ieşit în decor îmediat după startul cursei, iar după ce a ajuns pe locul 4 a avut un incident cu Ricciardo şi a fost penalizat cu o trecere pe la linia boxelor.

În clasamentul piloţilor, Hamilton rămîne lider, fiind urmat de colegul Nico Rosberg şi Sebastian Vettel.

Clasamentul cursei:

1.  Sebastian Vettel
2. Daniil Kvyat
3. Daniel Ricciardo
4. Max Verstappen
5. Fernando Alonso
6. Lewis Hamilton
7. Romain Grosjean
8. Nico Rosberg
9. Jenson Button
10. Marcus Ericsson

Clasamentul piloţilor:

1. Lewis Hamilton 202p
2. Nico Rosberg 181p 
3. Sebastian Vettel 160p 
4. Valtteri Bottas 77p 
5. Kimi Raikkonen 76p 

Clasamentul constructorilor:

1. Mercedes 383p
2. Ferrari 236p
3. Williams 151p
4. Red Bull 96p
5. Force India 39p

sursa: gsp.ro