Miercuri, 03 Iunie 2020
Marți, 21 Iulie 2015 03:00

Tenismena prahoveană Ana Bogdan a revenit în Top 200 WTA

După o săptămână în care coborâse 23 de poziții în ierarhia mondială a Asociației Profesioniste de Tenis Feminin (WTA), ca urmare a înfrângerii din primul tur al calificărilor la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, jucătoarea prahoveană Ana Bogdan a revenit în Top 200.

Tânăra sportivă de 22 de ani a fost prezentă, săptămâna trecută, pe tabloul principal al celui mai important turneu organizat în România - Bucharest Open (dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari) - primind wild card de la organizatori. Jucătoarea originară din Sinaia nu a avut, însă, mare noroc la tragerea la sorți, întâlnind-o, în primul tur, pe semifinalista de anul trecut și prezentă în optimi la Wimbledon, Monica Niculescu, a treia favorită a turneului, clasată pe locul 41 WTA.

Pentru prezența în primul tur de pe tabloul principal, Ana Bogdan a primit un punct în clasamentul mondial WTA, reușind să urce cinci poziții, revenind, astfel, în Top 200, pe locul 199, cea mai bună clasare a sa înregistrându-se în luna aprilie a acestui an, când ocupa locul 165.